Κατασκευή BLOG


Σύμφωνα με τα εργαστήρια Blogger Pyra, «ένα blog είναι ιστοσελίδα φτιαγμένη από  απότομες, συχνά ενημερωμένες θέσεις που είναι τακτοποιημένες χρονολογικά όπως μια εφημερίδα ή ένα περιοδικό.» Ο όρος weblogs πραγματικά πλάθεται από το Jorn Barger το 1997. 

Η εξάπλωση των weblogs συνέβη το 1999 τότε διάφορες επιχειρήσεις & υπεύθυνοι για την ανάπτυξη έκαναν το εύκολο blogging λογισμικό και τα εργαλεία. Από το 1999, ο αριθμός blogs στο διαδίκτυο έχει εκραγεί από μερικές χιλιάδες σε πάνω από 100 εκατομμύρια. 

Το Blog μπορεί να εμπέσει σε δύο γενικές κατηγορίες.

Προσωπικό Blog: ένα μίγμα ενός προσωπικού ημερολογίου, θέσεων, άποψεων και ερευνητικών συνδέσεων. 

Επιχείρηση Blog: ένα εταιρικό εργαλείο για επικοινωνία με τους πελάτες και διάδοση της γνώσης και του προφίλ της επιχείρησης. 

To blog μιας επιχείρησης είναι μια άριστη μέθοδος για να μοιραστεί την πείρα μιας επιχείρησης, να χτίσει την πρόσθετη κυκλοφορία Ιστού, και να συνδέθει με τους πιθανούς πελάτες.  

Τι παρέχει το Blog στη μικρή επιχείρηση; 

  • Το Blog είναι μια χαμηλού κόστους, εναλλακτική λύση για μια επιχείρηση, για την παρουσία της στον Ιστό. Για τους μικρούς ιδιοκτήτες επιχείρησης προσφέρει μια ανέξοδη μέθοδο για να βγεί το όνομα της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.
  • Η ενημέρωση του blog γίνεται πολύ ποιο γρήγορα.
  • Το blog παρέχει στη μικρή επιχείρησή σας μια πιθανότητα, να μοιραστεί η εμπειρία και η γνώση σας με ένα μεγαλύτερο ακροατήριο.
  • Στο Blog η δημιουργία domain name είναι εντελώς δωρεάν καθώς και  δεν χρειάζεται η συνδρομή για Web Hosting με την μόνη διάφορα ότι το όνομα που θα πληκτρολογούμε θα είναι της μορφής www.onoma.blogspot.com.